3 december 2008

Leren broek voor mannen weer in de mode


Jim Morrison was wellicht de meest coole, Modern Talking beslist de meeste foute. We hebben het over mannelijke dragers van leren broeken. De veelbeschimpte eigenaren kunnen zich weer op straat vertonen, want het kledingstuk is terug in de gratie. Hier volgen vier tips om een perfect zittende leren broek te kopen én goed te houden.

  • Leren broeken lopen uit. En eenmaal uitgelopen, krijg je je broek nooit meer in de originele staat. Koop een strak model daarom altijd een halve maat te klein!
  • Was een leren broek nooit zelf en zo weinig mogelijk. Hang hem liever uit op een hanger zodat geurtjes weg kunnen trekken. Leer en suède kun je alleen laten reinigen bij een gespecialiseerde stomerij.
  • Je kunt een leren broek zelf korter maken door de broekspijpen simpelweg af te knippen. Wil je een zoom, dan heb je een speciale leernaald nodig. Laat dat dus over aan een specialist.
  • Je leren broek houdt je mooi door hem na verloop van tijd in te vetten met een leerwas. Welke was je hiervoor gebruikt, is afhankelijk van de leersoort. Onderhoudsmiddelen vind je onder andere bij schoenmakers, schoenwinkels en de leerspeciaalzaak en zijn er van € 5,- tot €20,-. Neem bij twijfel over het materiaal je broek mee naar de winkel.

2 opmerkingen:

  1. als je leren broek te wijd wordt , gooi hem dan in steenkoud water , om en om laten drogen . en hij past weer perfect

    BeantwoordenVerwijderen
  2. deze tip werkt inderdaad goed, heb al diverse broeken op die manier weer strakker gemaakt.
    alleen jammer dat je het al vrij snel weer moet doen. na een aantal keer dragen rekt hij weer uit.

    BeantwoordenVerwijderen