8 december 2008

Leren kleding voor de man

Een man in een leren jas heeft iets. Dat zullen vele vrouwen beamen. Het is voor de man tevens ideaal omdat het ook functioneel is: het is degelijk, lekker warm, en biedt goede bescherming. Op de motor dragen mannen vaak leren kleding.




Een leren broek kan bij een man ook erg mooi zijn.

798 opmerkingen:

  1. Beste,

    Ik heb zelf een leren broek, maar ondervind toch bij het dragen dat de mensen opzic raar kijken.
    Een leren broek bij een man is blijkbaar toch iets speciaals.
    Wat zijn de meningen hierover?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb dezelfde ervaring. Maar het het draagt wel heerlijk, dus de voordelen zijn groter dan de nadelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. en draag je het dan vaak?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. anoniem:

    ik draag als man heel vaak een leren broek.
    het liefst elke dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Me to...Tijdje geleden Miss-Yvonne in Scheemda bezocht voor wat speciaals. Rijd Harly en vind dat daar passende leren kleding bij hoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. heb er net 1 gekocht. mijn vriendin moest er even aan wennen maar moest toegeven dat het me wel goed staat. ik heb hem nu 2x gedragen en eigenlijk weinig reactie gehad, zelfs niet toen ik hem met een leren jack droeg. Ben wel nog huiverig met dragen als ik met vrienden wat ga doen....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hallo beste jongens
    zelf draag ik al leder broeken vanaf mijn 20é ben ondertussen 48 .
    ben 100 procent hetero, en er zijn mensen die raar kijken maar ik ga er van uit dat die het zelf niet durven of mogen.
    mijn familie is het gewoon en maak er geen probleem over.

    de moraal gewoon dragen.

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo,
    Als kind vond ik leren broeken al geweldig. Ik draag al enige tijd leren broeken en ik heb totaal geen moeite met de reactie die (onbekende) mensen op mijn broeken geven. Gelukkig vind mijn vriendin leren broeken mooi bij mij en zij vind het heel normaal dat ik ze draag. Zelf blijf ik moeite houden bekenden te zien of te bezoeken met leren broek, dit omdat ik heb gemerkt dat sommige mensen je dan gaan beoordelen op je leren broek.Het gekke is dat ik ook wel hou van de aandacht die een leren broek vraagt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ik had dat ook.. als kind zijnde had ik al iets met een leren broek. Altijd mijn aandacht getrokken.
    ik draag het nu meer en meer.. en merk ook dat als ik bekenden zie, ik het soms wat moeilijker heb. ze zijn altijd zo gefixeerd op de broek.. altijd moet er iets gezegd worden?
    Hoe komt dat toch zo met leer?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een (jonge)man in een leren broek kan zich heel attractief manifesteren. Hij hoeft beslist geen rocker of homo te zijn. Hij moet natuurlijk wel een slank postuur hebben. Wat een vooroordelen hebben jullie toch tegen een leren broek dragende man. Een gladde (zelfs goed aansluitende) zacht leren broek, gedragen door een (jonge)man, is heel aantrekkelijk voor hoofdzakelijk vrouwen (van alle leeftijden), maar verwaarloos beslist niet die z.g. hetero mannen die het voor zichzelf hartstikke geil vinden zich zo te kleden, maar het voor de buitenwereld niet durven te laten blijken. Wat ik persoonlijk veel meer afstotend vind, zijn die z.g. "oversized" jeans: ze zijn 10 maten te groot en hebben het kruis tussen de knieën hangen. Tjonge, tjonge, ze willen graag hip zijn: afstotelijk. Wat sommige jongens te veel aan hun kont hebbenhangen (dit soort broeken), hebben sommige dames te weinig aan textiel: een speld in hun superstrakke broek prikken en de boel knalt uit elkaar: w-a-n-s-t-a-l-t-i-g. Dat noem ik nou beslist niet modebewust. Eigenlijk is de hedendaagse mode een soort kuddegeest: neem b.v. een willekeurige groep van 100 mannen en/of vrouwen: meer dan 95% hebben en spijkerbroek aan (en wat voor een). (apenapenapenna) Geef mij dan maar een heel aparte, eigentijdse en goed passende gladde leren broek. OOK VOOR MANNEN HEEL SEXY EN HIP.
    Lorenzo (een modebewuste hetero, hoger opgeleid en klassieke muziekliefhebber, geen hooligan of rocker).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. daar ben ik het helemaal mee eens,ik heb ook een goed passende gladde leren broek ,hij zit heerlijk.

      Verwijderen
  11. Ik denk dat het bij mannen niet "te overdone" moet zijn. Dan kan het best mooi zijn. Dus een leren broek met mooi hemd en colbert kan best stijlvol zijn. Het ligt er gewoon aan welke stijl het beste bij je past. Zo staat mij geen veterjeans, maar een "gewone leren" broek is geen probleem.
    Daarbij...als ik het zelf wil dragen en het mooi vind, dan draag ik het gewoon..
    Wat anderen dan zeggen...dat maakt me niks uit. Indien het ze niet bevalt kijken ze maar een andere kant op.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb er zelfs 2 leren broeken. Ik draag ze regel maatig Ik heb een met veters en een zonder. Ik wik er nog eens een in het bruin hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik draag zelf ook graag leder. het is inderdaad wel zo dat vele mannen nog in hun schelp blijven. het is ook zo dat je in nederland als man al gauw een stempel word opgedrukt als je bv leder draagt.Je word al gauw in een hokje als homo geduwd.
    Natuurlijk moet je je daar niks van aantrekken,maar ik kan me voorstellen dat veel mannen dat wel doen.
    Het is trouwens erg moeilijk om voor mannen een mooie leren broek te vinden die ook nog een beetje betaalbaar is. Op internet vind je niets en ook als ik hier wil kijken waaar de foto's vandaan komen,kom ik weer niet verder.
    Wie kan mij eens een site geven waar mooie leren broeken voor mannen op staan en ook in ruime keuzes?

    groet
    maarten

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuke site dit. Het is fijn dat er een plek is op het web voor NL leerliefhebbers.

    Het zou leuk zijn als er op deze site wat meer plaatjes stonden van mannen in leer en als de postings op deze "mannen-log" wat prominenter in het menu staan

    Joost

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Waar kan ik een mooie strakke leren broek vinden online?

    Twan

    BeantwoordenVerwijderen
  16. een leren broek hoort strak te zitten , TIP!! gooi hem in steenkoud water en dan om en om drogen , dus binnenste buiten en weer andersom , tot hij droog is , ff invetten met leervet en hij zit als nieuw .. doe het met al mijn leren jeans ,, succes,

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik draag dagelijks leren kleding. Zit lekker.
    Wat anderen denken maak mij niets uit!
    Laat iedereen leven zoals hij/zij dat wil!

    Peter

    BeantwoordenVerwijderen
  18. ik heb ook 2 leren broeken.
    Ik heb 1 zwarte (glad leer) en 1 donker bruine nubuck leren broek. Heb de nubuck broek gekocht om mezelf over de drempel te helpen om het in het opnbaar te gaan dragen.(valt minder op dat het leer is) Ik heb het lef niet om de broeken in het openbaar te dragen.
    Ik ben 27 jr en als ik het een keer iemand vertel dat ik een leren broek heb, krijg ik meteen commentaar "je bent toch geen homo".
    hoe hebben jullie het de eerste keer ervaren en waar hebben julie het de eerste keer gedragen?
    op straat of met stappen ofzo?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik droeg mijn eerste leren broek (zwart, mat leer) eerst gewoon thuis bij mijn ouders. Daarna voor het eerst aangetrokken naar school (hoger onderwijs). Daarna voor het eerst naar een goeie vriend van mij. Zijn zusje was heel erg geïnteresserd in de broek en vond hem heel mooi en stoer. Toen ik naast haar zat keek ze naar de broek en voelde aan m'n been en zei toen verbaasd en lacherig "Leer???? Heb je een leren broek aan???". Andere keren dat ik daar was met m'n leren broek aan voelde ze steeds weer aan m'n been en zei "hij heeft z'n leren broek weer aan, hoor!" of "leren broekie!!!". In dezelfde tijd ben ik de broek ook naar de supermarkt gaan dragen en een aantal jaren later naar m'n werk. Nog nooit negatieve opmerkingen gehad, eerder positief, enthousiast en indringende blikken, afwisselend naar m'n broek en m'n gezicht, van m'n vrouwelijke collega's. Ik heb op dit moment m'n donkerbruine lichtglimmende leren broek aan.

      Verwijderen
  19. Een leren broek is mooi als hij super strak is. Maar dat gaat bij leer niet zo goed.
    Een nylon broek kan wel super strak zitten als een tweede huid en voelt geweldig aan en het laat lucht door.
    Als mensen denken: O een homo, dan hebben ze het mooi mis.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. ik heb 3 leren broeken,ik draag ze graag ze zitten lekker, en zijn sexy,ze zitten als een tweede huid,vooral als je ze een poosje aan heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. ik heb zelf verschillende leren, zit toch lekker maar om ze zomaar aan te doen gewoon alledaags nee dat niet, ik heb er een paar op maat laten maken en zitten goed strak, dat is wel beter dan gewoon uit de winkel

    BeantwoordenVerwijderen
  22. wat vinden vrouwen ervan van mannen in een leren broek en wat voor een vinden ze mooi, als ze het mooi vinden?

    BeantwoordenVerwijderen
  23. wat vinden vrouwen ervan van mannen in een leren broek, en als ze het mooi vinden

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Draag zelf graag leren broeken en heb er inmiddels vijf. Van suede via veterleders tot gladde aan toe. Ze zitten heerlijk en met stoere puntige cowboylaarzen helemaal goed. Ben geen homo maar SM spreekt me wel aan. Ben benieuwd wat vrouwen van mannen in leer vinden en zie hun reactie met plezier tegemoet.
    William

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik draag al vanaf me 18e leren broeken en het zit lekker en staat sexy - al je er eenmaal aan begint dan wil je er steeds meer kopen. INmiddels heb er ik wel 10 -je moet wel lang zijn vind it, ik vind leren broeken bij kleine mannen niet mooi staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ben benieuwd wat vrouwen van mannen in leer vinden en zie hun reactie met plezier tegemoet.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. draag regelmatig leren broeken, heb er verschillende. Leren broeken zijn heerlijk om te dragen en de reacties van anderen zijn alleen maar leuk. Veel positieve reacties en aandacht heb ik erdoor gekregen. Sommigen vinden het niet leuk en dat is prima, niet iedereen kan alles maar leuk vinden. groet Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Heb mijn eerste zwarte leren broek op maat laten maken op mijn 21ste en heb er toen zo'n 300 euro voor betaald. Ik ben er nu 38 en die zwarte leren broek draag ik nog steeds. Intussen heb ik ook een grijze leren broek via internet gekocht en heb die als proef afgelopen zomer gedragen in het centrum van Brussel tussen een massa mensen, dit in combinatie met een kort zwart leren jasje. Niemand staarde me aan en vrienden van me reageerden uiterst positief. Ik ben slank en bijna twee meter groot, dus ik val sowieso al op.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. oh wow wat stoer van je om door brussel te lopen ik zou het ook zo doen. Met 2 meter zal een leren broek je wel super staan !! groetjes, patrick

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Patrick,dat moet je gewoon doen,gewoon zijn wie je bent,koop een leren broek en dragen je zult er geen spijt van krijgen,ik draag ze ook,maar dat was afgelopen zomer in Antwerpen.

      Verwijderen
  30. ik heb 2 twee zwarte leren broeken,ze zitten heerlijk,als een tweede huid,ik draag ze graag,ik vind het ook super sexy mensen die leren broeken dragen,volgens mij zijn er meer mannen die een leren broek willen dragen,maar niet durven,vanwege de reacties ui hun omgeving,bij vrouwen word het sneller geaccepteerd dan bij mannen,helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ik ben een getrouwde man van 65 en draag graag mijn zwarte leren broek. Mijn ega is er niet dol op dus draag ik hem als ik alleen buiten ben. Leer geeft een lekker gevoel en maakt dus geen homo van je! Leve de vrijheid!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Tiger Leathers in Den Haag maakt prima leren broeken op maat voor een alleszins redelijke prijs! Een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. www.makeyourownjeans.com goed en goedkoop en uitstekende service

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Het feit dat op deze site mannen hun verhaal doen t.w. ik wil wel buiten lopen in mijn leren broek maar ik ben eigenlijk toch wel een beetje bang voor de reakties van anderen, geeft duidelijk aan dat je nog steeds niet echt vrij bent d.w.z. Je bent nog steeds overgevoelig voor andermans mening over jou terwijl andermans mening jou eigenlijk volkomen Siberisch moet laten.Dat straal je dan ook uit en word je ook geaccepeerd. Dan kan je pas helemaal je zelf zijn. Deze site zou dan meteen opgeheven kunnen worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  35. gewoon aan en ga naar buiten met de leren broek aan en zie hoe de vrouwen reageren?

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Reken er maar op dat de meeste vrouwen het niet interessant vinden als ze een man zien met een leren broek. Het maakt je echt niet extra aantrekkelijk voor vrouwen. Vrouwen worden daar niet opgewonden van. Draag die leren broek omdat je het zelf prettig vind. That's all.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Ik draag heel vaak een leren broek.
    ik heb er vijf ,een groene en zwarte worker model
    een grijse en bruine pantalon model
    en een zwarte jeans .
    ze dragen heerlijk al moest ik er wel aan wennen bij het begin.
    mijn vriendin vind het ook mooi
    ik krijg positieve reacties van familie en vrienden.
    dus gewoon dragen die leren broek
    mark

    BeantwoordenVerwijderen
  38. wat zijn meestal de leuke reacties van vrouwen als je een leren broek draagt, dus niet de negatieve aub

    BeantwoordenVerwijderen
  39. dat de leren broek mooi staat omdat je slank ben
    dat je de broek gewoon moet dragen
    vooral die leren worker vinden ze mooi

    BeantwoordenVerwijderen
  40. ik weet het niet wat ik er van vinden moet
    als ik in een drukken straat loop heb ik het gevoel dat ik bekeken wordt
    thuis draag ik wel vaak een leren broek.
    ik vind een leren broek mooi staan maar om er mee uit te gaan heb ik mijn twijvels.

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Dit begint langzamerhand een site te worden voor een stel oude wijven. Doe gewoon waar je zin in hebt. Trek een leren broek aan als je dat leuk vindt dan kan meteen deze site opgeheven worden. Wat een stelletje schijters schrijft op dit forum. Dit is wel het jaar 2011 en we leven dus niet in de middeleeuwen!

    BeantwoordenVerwijderen
  42. gewoon doen, veel vrouwen vinden het mooi en willen graag even je benen aanraken

    BeantwoordenVerwijderen
  43. hallo allemaal,

    ik als hetero man van 46 draag bijna elke dag een leren broek.
    heb er veel.
    mijn vrouw vind het ook prima en mooi.
    zelf draagt ze liever een leren rok.
    ik draag mijn broeken ook gewoon naar mijn werk op kantoor.
    alleen niet als het warmer wordt dan 22 graden.
    verder altijd.
    (ben geen motorrijder)
    ben gewoon gek op leren broeken.
    draag ze al vanaf mijn 20e tot nu.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Ik draag ook vaak een leren broek.
    ook als ik uit ga.
    Maar wat vinden je collega's er van?
    Marc

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Marc,

      mijn collega's vinden het prima.
      ze zijn het gewend in mij in leren broek te zien.
      bij ons kan ik de broeken gewoon dragen, gelukkig.

      Verwijderen
    2. Jan

      Ik heb mijn leren broek voor het eerst op mijn werk aan gehad.
      Eerst keken ze een beetje vreemt ,ze dachten dat ik met de motor was.
      Later kreeg ik leuke reacties.
      Nu ga ik die broek zeker vaker aan doen.
      Marc

      Verwijderen
  45. Zo is het bij mij ook. Ik draag al leren broeken vanaf mijn 14de...in een dorp... Bij mij zijn ze eraan gewend. Ben zelfstandig ondernemer, maar ook mijn personeel zegt niets negatiefs. Ja, ook ik ben hetro (volgens mij zijn er trouwens meer homo's met spijkerbroek dan met een leren broek...). Gewoon doen wat je leuk vind !

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Ik overweeg al een tijdje een leren broek te gaan kopen, en ben al op het i-net aan het neuzen geweest. Ik wil graag eentje van lekker glad en zacht leer, dus dat zal dan lamsnappa zijn denk ik?
    Het verhaal openbaar is wel herkenbaar, maar eigenlijk is dat gewoon een deel van de fun. Het gevoel en de looks van mooi zwart leer vind ik gewoon iets unieks. De gedachte dat ik eentje voor het eerst aantrek maakt ook erotische gevoelens los merk ik, het heeft toch wel iets van sex in zich, een tweede huid.
    Mijn vriendin vind het wel o.k. dus eindelijk maar eens overstag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kijk maar eens bij Tschul Lederjeans,die hebben een goede kwaliteit tegen betaalbare prijzen.
      Wel via E-bay.de onderhandelen dan krijg je nog korting erbij!
      Groeten Marc

      Verwijderen
    2. www.leathercult.com op maat gemaakt en niet duur.

      Verwijderen
  47. Voor mij hier ook hetzelfde. Al sinds ik heel erg jong ben heeft leer me gefascineerd. Ik weet niet waarom, maar ik kan beelden herinneren uit de tijd dat ik misschien 2 jaar was. Draag sinds m'n 15e leren broeken maar heb deze pas echt "naar buiten" gedragen toen ik wat kreeg met m'n vrouw. Ben zelf 30, 1.95 lang en heb een lichtgetint uiterlijk (half aziaat) waardoor bepaalde groepen haters me nooit zouden napraten. Mijn vrouw draagt ook leren broeken & rokken maar veel minder als ik (ik bijna wekelijks).
    Voorheen was ik ook wel een beetje sceptisch over het dragen ervan (eerder "bang" voor reacties) maar sinds ik ze draag, merk ik dat er eigenlijk weinig tot geen reacties zijn.
    Had er wel erg veel moeite mee om ze te dragen waar m'n beste vrienden waren. Alleen een paar hebben mij nog nooit in een gladleren broek gezien (wel suede), de rest wel.

    Waar dit slappe gelul op neer komt: heb gewoon schijt aan de rest en draag die broeken wanneer jij het wilt.

    ikzelf maak het niet te gek: leren broek maar voor de rest niks anders leer (ook al lijkt me het wel tof/stoer)

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Gewoon dragen en genieten van het gevoel,reacties krijg je wel maar zelden negatief meer een lachje maar dat kan geen kwaad.
    Je hoort als lederfan nu eenmaal niet bij de meerderheid dus wordt er wel naar je gekeken,na verloop van tijd merk je dat niet meer.
    Ik heb nu 4 gladde lederjeans en 2 nubuck lederjeans en draag ze met heel veel plezier.
    In de zomer draag ik in de vrije tijd korte leren broeken vooral bij het fietsen en wandelen.
    Dit is noch veel gewaagder want de broeken zijn korter dan de meeste gewone shorts maar ze zitten perfekt en ik kan er uren mee fietsen of wandelen.
    De omgeving heeft altijd wel een mening maar je leeft maar een keer en dus geniet van je stijl.
    Groeten van Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  49. fotos van kledingcombinaties met een leren broek zal leuk zijn, denk ik

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gewoon uitproberen,met zwart kun je veel combineren.
      Groeten van Marc

      Verwijderen
  50. Ik heb als hetero man ongeveer 10 leren broeken in allerlei soorten. Ik rijd ook motor dus daarop draag ik ze ook maar toch voornamelijk buiten het motorrijden om. Wat anderen ervan vinden mag iedereen zelf weten maar zal mij er niet van weerhouden ze te dragen. Wat dat betreft wijkt mijn kledingkeuze toch al ernstig af van de doorsnee dus een leren broek kan daar ook nog wel bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  51. heeft iemand ervaring met www.makeyourownjeans.com? Daar kan je je eigen leren broek laten maken op jouw maat voor een zeer mooie prijs!

    BeantwoordenVerwijderen
  52. heb er verschillende besteld in verschillende kleuren, en andere maten opgegeven, ook extra strak, goede kwaliteit voor weinig geld en ze houden je op de hoogte

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Heb daar ook twee besteld, omdat ik een kleur zocht die ik nergens kan vinden. Ben benieuwd naar het resultaat.
    Ik zoek n.l. al vrij lang een broek in de kleuren camel, tan, beige. Iemand een idee waar ik die kan vinden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zoek ook al een tijd een camel of beige kleur.
      Laat even weten hoe het is verlopen! Ben benieuwd!

      Verwijderen
  54. op ebay by sabira leather

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Broeken van Makeyourownjeans zijn binnen.
    Had de kleur 'dusk beige' en 'light beige' besteld.
    Die eerste is meer camelkleur, de tweede is echt beige.
    Pasvorm is perfect, leer is schapeleer, dus wat steviger dan lamsnappa. Kwaliteit is echt heel goed.

    Ben zeer tevreden, en dat voor €75,- all-in per broek.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja de prijs is echt nice! Klinkt stom maar kan je ergens een foto uploaden zodat ik ze kan zien (of 1 ervan?) wil namelijk echt zeker weten dat het een goed model is voordat ik er eentje bestel.

      Verwijderen
    2. Ik heb ook de Light Beige besteld vorige week. Hoe lang duurde het dat ze bij jou binnen kwamen? Ben benieuwd :)

      Verwijderen
  56. Korte lederhosen of shorts zijn ook fijn om te dragen met dit weer,je moet natuurlijk wel lef hebben!
    Ik draag ze graag in mijn vrije tijd en bij het fietsen omdat ze lekker zitten!
    Zowel voor mannen als voor vrouwen,dus geen discriminatie!
    Groeten van Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Ik heb meer dan 20 leren broeken, ik draag bijna dagelijks thuis leren broeken, ook wanneer ik uitga in Antwerpen. Zit gewoon lekker en opwindend. Zeker als je de broek aantrekt dan glijdt deze lekker over je benen en kont. Geef mij maar de leren broek dag en nacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  58. ik heb er 3 leren broeken en draag bijna elke dag wel een. Ales ik mijn lerenbroek aan heb voel ik me lekker op mijn gemak. Het zit gewoon zo lekker en he voelt ook zo lekker aan. Ik had er in het begin geen problemen mee om er zo over straat mee te lopen. Ze kijken me wel aan maar ja ze moesten er maar aan wennen. Mijn broek ging niet uit voor anderen die er problemen mee hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  59. Ik heb sinds mijn 19e leren broeken. Mijn eerste was van mat zwart leer, de tweede van mat lichtbruin leer en de derde van iets glimmender en gladder donkerbruin leer. De eerste keer dat ik mijn zwarte leren broek bij vrienden aan had, kreeg ik er heel vaak commentaar over van zijn zusje. Iedere keer als ik hem aan had, streelde ze me over mijn been. Op m'n werk heb ik deze broek en de lichtbruine broek wel eens aan gehad, voelde heel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. mischien wil ze ook een ledre broek ik krijge ook wel eens rare op merkingen

      Verwijderen
    2. Dat wilde ze toen inderdaad, misschien nog steeds. Ze had later wel een strakke zwarte glimmende synthetische (leer look) broek aan.

      Verwijderen
  60. Het lijkt me heerlijk om in een lederen broek over straat te gaan , maar op een of andere manier draag ik hem alleen in huis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan alleen maar zeggen dat het met jezelf te maken heeft.
      Lang heb ik ook deze drempel voor mijzelf in stand gehouden maar ik dacht het leven is al zo kort en waarom trek ik mijn lederen broeken niet gewoon aan?
      Nu vindt ik het gewoon fijn om erin te lopen en de reacties van anderen gaan van glimlachen tot wegkijken,verbaal heb ik nog geen vervelende opmerkingen gehad dus..werk aan je zelfvertrouwen en doe wat je leuk vindt!
      Venbergen

      Verwijderen
    2. heel maal mee eens

      Verwijderen
  61. ben begoonen met een zwarte nubuck leren broek, en je ziet mensen kijken , maar ze reageren niet, heel weinig die iets zeggen en negatiefs nog niet gehad, en ben 100% hetero

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nubuck leder is bijna niet te onderscheiden van stoffen broeken en daarom krijg je er weinig reakties op.
      Ik heb er nu ook twee voor de koudere dagen,na verloop van tijd worden ze wel gladder en komt het leder meer naar voren.
      Glattleder is natuurlijk wel heftiger en geeft meer reakties maar wat mij betreft nooit negatief,hooguit van ben je met de motor gekomen vandaag.
      Venbergen

      Verwijderen
  62. Ik draag sinds kort leren broeken, en merk dat het ook wel iets heeft dat je weet dat men naar je kijkt. Voelt als een lekkere spanning. En ja, er zijn wel degelijk vrouwen die het een meerwaarde vinden hebben heb ik gemerkt. 'Ik vind het wel spannend' gaf een buurvrouw te kennen..

    BeantwoordenVerwijderen
  63. Herkenbaar, kennelijk zit er ook wel een exhibitionistisch aspect aan, althans zo ervaar ik het ook wel een beetje.
    Ik ben 45 en absoluut hetero. Draag echter nog maar sinds kort leren broeken (mid-life?), en voel me er heel erg lekker in. Op straat voel je de aandacht, hoe subtiel soms ook, en dat geeft een sterk en soms spannend gevoel. Vrijheid.


    Grappig fenomeen trouwens dat ik ook met jullie wil delen:
    Heb sinds enige tijd gemerkt dat een jongen (late puber, 17-18jr?) die elke dag twee maal ons adres (een rijtjeswoning) passeert uitgerekend bij ons altijd naar binnen kijkt. Begon mij en mijn vriendin echt op te vallen.
    Korte tijd daarvoor kwam ik hem een keer tegen toen ik iets uit de auto ging halen. Ik droeg een gladde zwarte leren broek met cowboylaarzen.
    Ik merkte aan hem dat hij even naar de broek keek, hallo zei, en er duidelijk moeite mee had. Keek nog drie keer om.
    Heb er verder niet over nagedacht, maar later begon het kwartje wel te vallen.

    Tja, en dan ben je hetero, en merk je tóch dat je die 'voorkennis' spannend vindt. Omdat hij dagelijks op vrijwel dezelfde tijd passeert, ben ik eens voor het raam gaan staan (uiteraard in een leren broek), met de luxaflex omhoog. En jawel, hij keek direct bij ons adres naar rechts, en zag me ineens staan. Ik zag hem 'hoi' zeggen, en snel weer voor zich uitkijken, haha.
    Sindsdien sta ik wel eens 'toevallig' bij de auto iets te doen, en dan komt hij er langs.
    Hij probeert altijd neutraal langs te lopen en te groeten, maar je merkt heel duidelijk dat die leren broek hem bovenmatig fascineert.

    Zoals gezegd ben ik voor zover ik weet 100% hetero, maar ik moet toegeven dat ik dit toch wel leuk vind. Niet dat ik er maar over peins om er iets mee te doen, maar alleen al het idee dat je door het dragen van een leren broek toch een spanningsveld kunt veroorzaken, ongeacht bij wie, voelt aangenaam spannend. Zéker als dit bij een ontluikende puber is, daar had ik al helemáál niet op gerekend.
    Maakt je heel erg bewust van dat je als volwassen man in een leren broek ook opeens zomaar een jonge man kunt prikkelen. Een rol in iemands ontluikende seksualiteit, waar je je normaliter helemaal niet van bewust bent. Wat je vroeger zelf ook hebt ervaren.
    Dat doet leer kennelijk ook.


    Ik denk dat rond leer toch een bepaald spanningsveld hangt.
    Ik vond een volwassen vrouw in strakke leren broek ook al erg sexy toen ik die leeftijd had.


    Iemand die dit herkent?


    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien vraagt hij nog wel eens om tips als hij zelf een leren broek wil kopen,dan kun je hem advies geven hierbij.
      Ik vindt leren broeken bij iedereen goed staan man of vrouw maar een sexy lijfje van een vrouw in leren broek of hotpants is toch wel erg cool.
      Groeten van Marc

      Verwijderen
    2. Beste Aaron,

      Grappig om dit te lezen, want ik zou die jongen zomaar kunnen zijn.. Ik ben ook gefascineerd door mannen die leer dragen (en je ziet ze maar weinig). Het heeft in mijn ogen niks te maken met iemands geaardheid; puur de interesse in andermans kleding; dat dit een extra "spanning" op kan leveren is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.

      Toch is het op de een of andere manier gebruikelijk dat het geassocieerd is met sex.. Een paar jaar geleden vroeg ik bijvoorbeeld een man op het station waar hij zijn leren broek vandaan had; direct begon hij zijn telefoonnummer op te schrijven dat hij morgen wel tijd had om een nummertje met mij te doen.. De mensen eromheen kregen hier lucht van en joegen hem het perron af.
      Een hele vreemde bedoeling.. terwijl ik echt duidelijk probeerde te maken dat het mij slechts om zijn kleding ging!

      Zelf ben ik wel homoseksueel, maar stoor mij juist aan het stereotype (en dus taboe). Langzamerhand begin ik wel meer lef te krijgen om een "gewone" leren broek te dragen op straat.

      Groetjes, Erik (26 jaar)

      Verwijderen
    3. Ja ik herken het,ik draag ook leren broeken en bij ons is ook een knul van 19 a 20 jaar die constant naar mijn broek zit te kijken,laats kwam hij op mij af en zij dat hij mijn leren broek erg mooi vond,dat vond ik dapper van hem,hij zou ze ook graag willen dragen, maar is bang voor de eventuele negatieve reacties in zijn omgeving,hij had mijn bouw postuur en lengte,ik bood hem aan om een van mijn leren broeken te passen,kijken hoe het voelt,na enig twijfelen,ging hij graag op het aanbod in,ik gaf hem zo,n zwarte gladde glimmende Sticks and Stones leren broek,met knopen gulp,hij trok hem aan,het stond hem warempel super goed,zijn kontje kwam goed uit in het strakke glimmende leer,ik merkte dat hij opgewonden raakte toen hij die leren broek aan had,hij kreeg bij de knopen gulp een dikke bobbel,hij schaamde zich daarvoor,ik zij dat geeft niets,daar had ik ook last van toen ik voor het eerst een leren broek droeg,ik wil maar zeggen dat een hoop mensen he ho en bi leren broeken opwindend vinden maar daar niet voor durven uit te komen,het word vaak geassocieerd met leernichten sm en dergelijke,ik ben bi seksueel,ik val op mannen en vrouwen,misschien dat ik daarom zo vrij en gemakkelijk ben,ik daag wat ik mooi vind, ik moet erin lopen, en niet die ander,ik vind leren broeken mooi en opwindend,en ze hebben een heerlijke draag comfort,zeker als je ze lang draagt,maar ik krijg vaker positieve dan negatieve reacties,dus schaam je niet dragen als je dat wil.

      Verwijderen
  64. Inderdaad er is een spanningsveld rond leren kleding.
    Mijn vriendin ziet mij graag in leren broek. En je ziet stiekun mensen kijken als je een leren broek aan hebt.
    Komt gewoon omdat een leren broek in Nederland niet het modebeeld is, of je doet aan sm of je bent homo en dit is grote onszin, voorbeeld kijk eens op ebay nederland en ebay duitsland, en zoek op leren broek dan merk je het verschil al

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zijn vooroordelen die er in de loop van de tijd zijn ingeslopen maar ik denk dat er ook enige mannen of vrouwen zijn die een leren broek graag een keer zouden willen dragen vanwege hun nieuwsgierigheid maar het niet durven.
      De meeste mensen die leren kleding dragen willen na verloop van tijd bijna niets anders meer aan.
      Groeten van Marc

      Verwijderen
  65. nu wachten tot iemand een foto durft te plaatsen op dit forum

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waarom foto's plaatsen als je je leren broek ook gewoon kunt dragen waarvoor ze gemaakt zijn??
      Foto's zijn leuk maar ze zelf dragen is duizend maal leuker!
      Groeten van Marc

      Verwijderen
  66. Ik heb twee weken geleden voor het eerst m'n donkerbruine leren broek naar m'n werk aangehad. De broek glimt iets meer dan m'n matte lichtbruine leren broek en m'n matte zwarte leren broek, maar is net geen glimleer. Het leer is wel zachter, meer boterzacht, dan de lichtbruine en zwarte. Verder geen opmerkingen (positief of negatief) gehad, maar ik zag twee van de dames wel even wat langer naar beneden kijken. Ik vond het heel spannend en ga het vaker doen.
    Vorige week heb ik ook nog een rode nepleren broek gekocht. Een damesmodel weliswaar, maar staat mij als man ook heel goed. Het is bovenaan een wat strakker, skinny-achtig model, met wijde pijpen aan de onderkant. Ik moet zeggen dat ook deze broek heel leerachtig oogt en aanvoelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  67. Als veertiger draag ik al ruim 20 jaar leren broeken en mijn ervaring is dat vrouwen het leuk en sexy vinden. We zijn laatst naar een Watelandparty geweest. Een openbaring, meer dan tweeduizend mensen in leer, ook veel stellen.
    Daar vind je veel mensen die het geweldig vinden om iedere dag leer te dragen (fetish)Het gaf mij in ieder geval een gevoel van opluchting dat er zoveel liefhebber zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  68. Sorry Watelandparty, moet zijn Wastelandparty

    BeantwoordenVerwijderen
  69. Ook mijn vrouw is gek op mannen die leren broeken dragen. Vooral zwart leren jeans. Zij geeft aan het zeer sexy te vinden. Een man in leer straalt iets ondefinieerbaars uit.
    Zo´n Wastelandparty is zeker aan te bevelen, helpt je in één keer van je schroom af om als man leer te dragen, nog nooit zoveel mensen bij elkaar in leer gezien, geweldig!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  70. He tis teveel om te zeggen dat ik continu opgewonden ben als ik leer draag, maar het heeft wel effect op me. Ik kijk graag naar mezelf als ik een leren jeans draag. Dat gaat ook op voor anderen, zowel mannen als vrouwen zitten toch vaak stiekem (jaloers?) te kijken.
    Het liefst draag ik soepel zwart leer.
    Ook een leren jack heeft dat effect, alleen minder, misschien omdat het gewoner is.

    BeantwoordenVerwijderen
  71. Ik draag bijna elke dag een leren broek en dat
    draagt heerlijk.
    Mijn vriendin wil ook graag haar leren broek aan,
    maar moet eerst nog een paar kilo afvallen.
    Maar zij vind het prachtig als ik mijn leren broek
    aan heb.
    Ik vind het ook erotisch als zij die broek draagt.
    en ook als mensen nakijken.
    Ik heb 8 leren broeken.
    Dus gewoon dragen ,wand het draagt heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  72. Las in de NRC modereportage dat voor mannen in de winter en najaarscollectie zwart leren broeken in de collecties zijn opgenomen. Misschien wordt het dan eindelijk normaler voor mannen om lekker in leer te lopen. Ik heb nu al zin in de winter :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat hoop ik ook. Een vraag van een willekeurig iemand van "ben je op de motor?" of "speel je in een rockband?" kan ik wel waarderen als ik m'n leren broek aan heb, maar een opmerking van "kom je wel eens in een darkroom?" of nog directer en onbeschofter "ben je homo of zo?" vind ik hele domme en kortzichtige opmerkingen.

      Verwijderen
  73. Het is nu gedaan met de korte leren broek en tijd voor de lederjeans.
    Lekker warm,confortabel en het voelt heel fijn aan.
    Ik heb ook bruine lederjeans om te combineren als afwisseling.
    Veel Lederhosengroeten van venbergen

    BeantwoordenVerwijderen
  74. Mijn eerste leren broek was zwart mat leer. Ik heb de broek nog steeds, maar inmiddels ben ik de dertig gepasseerd en ben ik wat breder geworden, waardoor ik de broek niet meer kan dichtknopen. Ik ga binnenkort een nieuwe zwarte leren jeans kopen, misschien met wat meer spijkers erop en wijde pijpen en van zachter leer.

    BeantwoordenVerwijderen
  75. met dit weer kan je beter een leren broek kopen met leren voering, is erg warm

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik begrijp niet wat je bedoelt,leer ademt en is daarom heel aangenaam zowel in de zomer als in de winter.
      Mijn leren broeken hebben wel voering maar die is gewoon van stof.
      Wat leder ook doet is de wind tegenhouden,dat is wel fijn als het hard waait.
      Mijn korte leren broeken hebben geen voering nodig en zijn bij warm weer toch heel aangenaam om te dragen.
      Veel Lederhosengroeten van Marc

      Verwijderen
    2. Wat voor korte leren broek(en) heb je? Zijn het shorts of hotpants en dan mat of glimmend leer? Draag je zo'n broekje ook wel eens in het openbaar?

      Verwijderen
  76. Ik bedoel als het kouder wordt is een leren broek met leren voering erg warm.
    Heb er een gekocht en is gewoon warmer.
    En het zit ook lekker

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weet ik ook,ik draag ze nu zelf ook de hele herfst en winter!
      Confortabel en lekker warm zoals je zegt en ik vindt het ook mooi om te zien bij een ander.
      Veel Lederhosengroeten van Marc

      Verwijderen
  77. Ik heb zelf nog niks, ook nog niet aangehad (geen idee hoe het zit) maar toch kijk ik zo nu en dan wel eens op marktplaats (met de gedachten moet het eens een keer proberen ben toch benieuwd hoe het zal zitten) dat die broeken niet eens zo duur zijn., is het idee al verder van ik zeg doen.

    Maar twijfel nog steeds.
    Ik weet het niet als ik die foto's op marktplaats zie denk ik het is het proberen waard.

    Zelf draag ik spijkerbroeken, ik weet niet of leer nu beter zit of wat stugger ?
    Wat raden jullie aan soepel of wat dikker ?

    Bij Dameskleding veel meer keus dan bij heren, ik heb zelf een kleine maat, slagen zou ik wel kunnen., maar het idee over straat zou ik niet doen.
    Maar thuis zo iets aantrekken gewoon om te kijken hoe het bevalt., voor de kick denk zeg maar.

    Dames of heren qua model lijkt het voor beide, alleen zie ik bij dames vaak een naad op de knien.
    Of is dat bij herenmodel ook zo ?

    Wat denken jullie ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De meeste modellen zijn unisex dus voor beide sexen Rolf.
      Kijk gewoon of het model de goede maat heeft.
      Groeten van Marc

      Verwijderen
  78. Je kan ook eens kijken op www.ebay.de zoek naar leatherjeans gay of lederhose gay
    daar kan je voor 25 euro een leren broek kopen.
    Ik heb er op de site meer dan 20 leren broeken gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  79. Gay model is niet waar ik naar op zoek ben lees het wel geregeld, als je dit draagt je bent nog niet gay., ben gewoon benieuwd hoe het zit.

    Denk toch de spanning / kick om het eens te proberen.

    Maar goed ik wil de gok gaan wagen (toch benieuwd, van plaatjes kijken en lezen kom je niet verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  80. Het dragen van lederjeans heeft niets met gay zijn te maken Rolf.
    Het wordt door de verkoper toegevoegd om beter te verkopen.
    Met jouw modellen is niets mis,je moet zelf zoeken naar een model wat bij jou past.
    Gewoon casual dragen,dus niet te strak kopen en uitproberen hoe het aanvoelt.
    Ik kan niet meer zonder en voel mij er gewoon lekker bij als ik ze draag en vindt ze ook nog praktisch daarbij.
    Veel plezier ermee gewenst door Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  81. Ik ben benieuwd hoe het mij gaat bevallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  82. Hallo mensen,

    Dit gaat hem dus worden:

    http://s1274.beta.photobucket.com/user/collector-75/media/pants.jpg.html

    Ben benieuwd of hij bevalt, of het lekker zit.
    Zoals ik al zei ik heb nog geen ervaring met leer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ziet er mooi uit. Het gaat je zeker bevallen.
      Eenmaal leer gedragen, daarna nooit anders!

      Verwijderen
  83. Veel plezier Rolf,geniet ervan zoals vele liefhebbers!
    Groeten van Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  84. De broek is onderweg, ondertussen heb ik nog een leuk model gezien van sticks and stones (knoxville) is van iets dikker leer dan degene die ik zelf bestelt heb,., denk dat ik deze ook nog ga regelen., heb je wat variatie, degene die ik besteld heb zal erg strak zitten, deze is 1.5 maat ruimer, en zal wat soepeler zitten.

    Mijn inspiratie is met deze foto begonnen.

    http://i1274.photobucket.com/albums/y423/collector-75/pants-1.jpg

    Het staat haar erg goed, zelf zie ik me ook al staan in een leren broek (best spannend nog even) en dan komt hij binnen, ben toch benieuwd.

    Zodra ik hem binnen heb, zal ik mijn ervaring met jullie gaan delen.

    BeantwoordenVerwijderen
  85. Dragen jullie een leren broek alleen binnenshuis of trekken jullie het ook aan als je op straat loopt, of op het werk, of als je gaat stappen.
    Zelf ga ik om te beginnen het thuis dragen, ben bang voor vreemde reacties als je zo over straat loopt., een vrouw wordt meestal wel geaccepteerd, maar een man in een leren broek oogt vreemd heb ik op diverse sites gelezen.

    Hoe combineren jullie het met een leren jas of een gewone jas ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Rolf,
      Sorry maar je bent nog zeer onzeker en bang,dit zijn negatieve emoties van jou zelf!
      Je kunt gewoon alles dragen als je maar zelfvertrouwen uitstraalt zeker als man.
      Ik draag bijna altijd leder zowel de lange jeans als de korte lederhose als het warm is en heb nog nooit negatieve reacties gehoord.
      Bij de voetbalclub met veel macho's was er eentje die vroeg of ik met de motor was en toen zij ik nee,gewoon met de fiets en toen was het goed.
      Ik denk dat vele jaloers zijn omdat ze het zelf niet durven en juist als je dit wel doet dwing je respekt af bij andere mensen.
      Vandaag trek ik mijn gladde leren jeans weer gewoon aan omdat het bij mij als persoon hoort en anderen respecteren dit.
      Met korte lederhosen is het nog heftiger omdat die nogal kort zijn maar ik heb ook deze in Alkmaar,Hoorn en Bergen gedragen en geen problemen met opmerkingen gehad,alleen vele nieuwsgierige en lonkende blikken gekregen.
      Ook in Duitsland waar ze de korte lederhose nog kennen is het gewoon hetzelfde als hier,gewoon dragen en genieten!
      Groeten van Marc

      Verwijderen
  86. Rolf,

    ik zelf draag altijd een leren broek ook buiten en naar het werk.
    ik heb er vele, zwart,bruin,blauw,grijs,groen,beige.
    ik zie wel mensen kijken maar omdat het zo lekker draagt blijf ik dat doen.
    mijn vrouw vind het ook prima en ik ben 48.
    ik draag er ook gewoon een leren jas bij, een korte of een lange.
    als je als man een leren broek aan wilt gewoon doen.

    Peter

    BeantwoordenVerwijderen
  87. Hallo mensen,

    Ik heb hem binnen, gelijk aangetrokken, en het bevalt me prima, zit goed.

    Heb ik nog een vraag, hoe hou je hem schoon, de voering dan, gewoon luchten (buiten hangen) heb ik gelezen ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alleen maar luchten is het beste omdat het leder ademt en als je hem wast moet je speciaal wasmiddel gebruiken van www.colourlock.nl.
      Het drogen duurt veel langer want je mag hem nooit centrifugeren!
      Groeten van Marc

      Verwijderen
  88. Ik heb een jaar geleden nog een leren jeans gekocht in de warmoesstraat in Amsterdam. Ben zelf hetero en ik schaam mij niet om te shoppen in een gay/leather store. Word altijd vriendelijk geadviseerd en geholpen. Jeans is van dik zwart leer, word vanzelf minder stug en ik draag hem elke dag.
    Er gaat niks boven het dragen van een leren broek !!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal mee eens.

      Verwijderen
    2. leuk dat je h'm elek dag draagt..
      ik doe het wel vaak.. maar niet elke dag..
      ook een broek van Rob.. dik leder.. maar wat door het dragen steeds soepelder wordt..
      het is echt mooi en soepel leder..
      heb er zo 2
      maar toch benieuwd naar wat de opmerkingen zijn als je die broek draagt?

      Verwijderen
  89. ja, inderdaad, draag hem alleen thuis en om het huis, ik werk vanuit huis en m'n vrouw vind het prima, draagt zelf ook eens per week leer....
    bezoekers zeg ik dan maar dat het m'n oude motorbroek is....
    ben pas nog bij MrB geweest, lagen prachtige dik leren korte broeken, jammer genoeg niet in m'n maat, komt dan wel weer...

    BeantwoordenVerwijderen
  90. ik draag het meer en meer.. en probeer het met 'gewone' andere kleding te combineren..
    thuis bijna elke dag.. op straat zo nu en dan..
    je ziet mensen wel kijken.. en daar probeer ik niet op te letten..
    heb een kunstzinnig beroep.. dus moet wel kunnen.. en heb nu pas ook een paar interviews + foto in een tijdschrift.. ook in leer.. en daar is eigenlijk niet op gereageerd..
    dus ??

    BeantwoordenVerwijderen
  91. Als je het dragen zelf gewoon vindt,zelfvertrouwen uitstraalt en dit uitdraagt naar de buitenwereld komen er zelden negatieve reacties maar alleen maar nieuwsgierige blikken en ook zeker enkele jaloerse blikken.
    Hoe meer mensen dit uitstralen en leer dragen hoe bekender het wordt,zelfs in de mode-wereld wordt er steeds meer lederen kleding dus ook broeken gedragen,korte broeken is wel wat gewaagder maar ik stoor mij daar dus niet aan.
    Groeten van Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  92. volkomen waar..
    het komt allemaal neer op het 'zelfzeker' dragen van een kledingsstuk.. maakt niet uit welke..
    en dat is met alles in het leven zo..
    neemt niet weg dat het toch een kledingsstuk is wat opvalt.. gewoon al door het glimmen van het materiaal..
    dus daardoor 'kijken' mensen.. en of die dat nu positief bekijken.. of juist met een negatieve invulling.. daar hebben wij geen invloed op...
    Sommige dagen ben je daar wat beter tegen bestand dan andere dagen.. dus het hangt allemaal van je eigen persoon af..
    wat ik wel vervelend ervaar.. is dat er vaak toch wel een opmerking moet gegeven worden.. en vooral als we in groep zijn.. en dan moet de persoon die een negatieve opmerking geeft.. zich vaak zo uitten in de groep... dat hij/zij een punt maakt... om jou eigenlijk deels belachelijk te maken..
    en inderdaad.. daar zijn we weer.. het is hoe je daar zelf op reageert..

    BeantwoordenVerwijderen
  93. Heerlijk koud brr maar lekker warm in mijn lederjeans.
    Ook een warme leren jas natuurlijk!
    Groeten van Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  94. ìk heb jaren gedaan met een broek dit ik op het Wtaerlooplein had gekocht. mooi wat dikker leer sopel goede pasform. maar ja alles gaat op op een beaald moment zeker als je hem vaak draagt.

    jammer dat de kraam er niet meer is

    nu heb ik wat van internet. ik had hem wat krap gekocht met het oog op dat ze wat wijder worden bij dragen. maar de waliteit is minder. het model is niet strak. past gewoon goed nu maar bij de bovense knoop blijft ie ook na vertseviging uitscheuren. jammer.

    ik draag het graag. maar vrouw en kinderen hebben zo hun bedenkingen

    gr Diederik

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Diederik,
      Jammer dat je vrouw en kinderen bedenkingen hebben maar kleding draag je voor jezelf en niet voor anderen,althans dat is mijn mening.
      Groeten van Marc

      Verwijderen
    2. Zeer zeker.

      gr Diederik

      Verwijderen
    3. Sorry voor mijn heftige reactie Diederik maar deze opmerkingen uit jouw omgeving zijn natuurlijk niet leuk.
      Ik krijg het vaker te horen van getrouwde lederfans,als je gewoon laat zien dat het bij jouw persoon hoort wordt het hopelijk beter in de toekomst.
      Mijn familie,ik ben vrijgezel en vrienden hebben het allemaal geaccepteerd zonder beleringen en bedenkingen.
      Groeten van Marc

      Verwijderen
    4. Ach ja ider mag toch zo zijn vbedenkingen hebben. Ze houden me niet tegen.

      Maar als ik het goed begrijp ben je een echte "leer lover" en draagt het vaak.

      Gr Diederik

      Verwijderen
  95. Dank voor de tip

    Gr Diederik

    BeantwoordenVerwijderen
  96. Ik heb sinds eind oktober weer een zwarte leren broek. Ik had er al een van mat leer, maar deze was helaas te klein geworden.
    M'n nieuwe broek is van glimmend, glad rundleer. De broek zit zo ontzettend lekker, dat ik er bijna niet van af kan blijven en staat naar mijn mening heel mooi en stoer.

    BeantwoordenVerwijderen
  97. Ha Anomiem,

    Leuk dat je ook voor de herhaling gaat.
    glimmend is vaak wel mooi. alhoewel mat/nubbuck ook wel wat heeft is wat netter en eerder te dragen. Ik heb zelf ook glad

    Gr Diederik

    BeantwoordenVerwijderen
  98. Ik heb zowel nubuck en gladleren jeans,allebei stoer en mooi,na verloop van tijd worden de nubucklederjeans ook glanzender.
    Groeten van Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  99. Glimmend :P heeft wel wat

    http://www.bizzare.nl/product_reviews_info.php?products_id=1187&reviews_id=128

    Sjoerd

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toch liever Leer Sjoerd,is een natuurproduct en ademt dus beter dan PVC,warm in de winter en koel in de zomer.
      Groeten van Marc

      Verwijderen
    2. Ik vind zo'n lakbroek ook wel mooi en lekker. Ik had een damesmodel met reflecterende witte strepen aan de zijkant, maar stond mij als man ook goed. Het niet ademen van de broek vind ik juist heerlijk op sommige momenten. Ik heb de broek één keer aangehad toen een vrouw van de sportclub bij mij thuis kwam. Ze keek haar ogen uit en was heel enthousiast over m'n lakbroek.

      Verwijderen
  100. Ha Marc,

    voor mij is het vaak als het maar glomt. Alhoewel ik ook een nubbuck broek heb.
    voor het nette

    Gr Sjoerd

    BeantwoordenVerwijderen
  101. Ha Sjoerd,
    Ikm kies net als marc toch voor leer. maar ik moet zeggen dat gimmend erg mooi is.

    Ik heb wel eens een rode glimmende leren broek van iemand aangehad. Stond me goed. Maar daar ben ik weer net wat te verlegen voor om die zelf te willen hebben

    gr Diederik

    BeantwoordenVerwijderen
  102. vandaag naar Parijs met de Thalys..
    en mijn leren broek aan.. die waarschijnlijk het hele weekend zal aanhouden..
    ben eens benieuwd.. of er reacties gaan zijn.
    of blikken.. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  103. Ik heb nu m'n bruine leren broek aan op m'n werk (mat leer). Heerlijk warm dat leer met het winterse weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  104. Wat me opvalt is dat er niet zo gek veel keus is in soorten, meestal is het zwart of bruin en het Levis model... Verder is er niet veel.

    Of zoek ik niet goed genoeg?

    BeantwoordenVerwijderen
  105. Dat klopt,omdat leer zo wie zo nogal opvalt zijn de kleuren nogal neutraal zoals zwart en bruin.
    Wit,rood,blauw en groen zijn veel zeldzamer bij het aanbod modat ze weinig gekocht worden denk ik.
    Groeten van Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  106. Wat Marc zegt klopt wel. Hwet overige is vaak erg uitgerpeoken, daar moet je van douden. Zowel qua model als qia kleur.

    Kijk eens op motor sites, fetisch sites en (duitse) klederdracht)

    of hier www.lustfaschion.de foor rode, gele groene, baluwe witte leren broeken in jeans model of andere modellen.

    Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Diederik heeft ervaring met de rode is het niet Diederik.

    Gr Sjoerd

    BeantwoordenVerwijderen
  107. Ik ken deze site al Sjoerd,
    Bij korte lederhosen is het wat makkelijker om ook in Groen of Rood te kopen.
    Ik heb er nu in vijf kleuren:Zwart,Bruin,Groen,Grijs en Blauw.
    Rood en Geel is niets voor mij maar wie wil mag het graag dragen wat mij betreft.
    Groeten Van Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  108. kijk een hele collectie marc,

    met inernetsites kan ik altijd slecht de kwaliteit beoordelen. hoed zou je dat kunnen doen. zijn er maatsaven voor dikheiod, soepelheid en dergelijke voor broeken.

    gr Sjoerd

    BeantwoordenVerwijderen
  109. yes... het hangt allemaal erg af van de kwaliteit van het leer.. daar valt of staat de 'look' van een leren broek mee...
    ik hou persoonlijk erg van de kwaliteit van ROB leather..
    te verkrijgen in Amsterdam.. maar nu tegenwoordig ook in Antwerpen/Brussel/Parijs.. Berlijn.. etc..
    broek heeft geen voering.. en is erg stug om te dragen in het begin.. maar na verloop van tijd.. wordt dat steeds beter en beter..
    is echt super leder..

    BeantwoordenVerwijderen
  110. Ja ik ben wel eens in die zaak geweest; lang geleden. Ze zaten toen nog op de Weteringschans.

    Het is inderdaad een mooie kwaliteit leer, maar ik heb het toen helemaal verpest bij de winkelbediende. Ik vroeg of ze ze ook met knienaad hadden. fout fout fout..........

    Eén heeft het met kwaliteit te maken van het leer. Bij betere kwaliteit geen knienaad.(kan ik volgend)
    Of je een knienaad mooi vindt of niet is dan geen argument. (kan ik niet volgen)
    Ten tweede, heb ik me laten vertellen, is een knienaad of niet net zoiets als een oorbel links of rechts. Zonder knienaad dus voor de homo net als een oorbel rechts. (lijkt me ten aanzien van de knienaad quatsch en mbt de oorbel achterhaald)

    Van kopen is het niet gekomen.....

    gr Sjoerd

    BeantwoordenVerwijderen
  111. hey Sjoerd...
    ze geven anders bij Rob altijd goed advies.. maar het hangt ook een beetje af van wie je er treft..
    De kwaliteit van het leer is super.. toch is elke broek anders..
    Ik heb een 32 en een 31 van maat.. en ze zijn beide goed leder.. maar anders..
    eigenlijk is de 32 van leer het mooiste.. maar de 31 van model wat strakker.. uiteraard..
    Ik draag ze vaak.. gewoon met andere 'normale' kleding.. het is echt steeds meer mijn stijl aan het worden...
    voel me er steeds meer 'goed' in..
    zeker in mijn eigen omgeving..
    op straat.. of openbare plekken is dat soms wat anders.. mensen kijken toch.. het valt op..
    de ene vindt mooi.. de andere afschuwelijk..
    en door dat het anders .. of opvallender is.. trek je dus de aandacht..
    Maar ik ben op een niveau dat steeds meer de het idee heb wat IK moet doen.. en niet mijn leven moet leiden naar andere toe

    Mic

    BeantwoordenVerwijderen
  112. hey Mic,

    Ik draag ze ook vaak met gewone kleren, omdat ik het mooi vind en omdat het lekker zit

    en je moet gewwoon worden wie je bent. das altij het mooiste

    gr Sjoerd

    BeantwoordenVerwijderen
  113. yes.. inderdaad.. daar draait het toch om..
    maar je weet denk ik wel wat ik bedoel..
    het blijft anders..
    en als 'mensen' kijken.. ervaar je dat soms of dat om dat leer is..
    heb je dat niet?

    Mic

    BeantwoordenVerwijderen
  114. ze kijken naar je om dat ze het bijzonder vinden.
    ik weet zeker dat er veel mensen ook van genieten dat je zo rondloopt

    gr Sjoerd

    BeantwoordenVerwijderen
  115. @ sjoerd
    ja.. en dan is het de bedoeling in jezelf te blijven geloven...
    heb je een email adres .. waar ik je persoonlijk iets kan sturen?

    Mic

    BeantwoordenVerwijderen
  116. Laatst heb ik een broek besteld bij Makeyourownjeans en is een mooie broek van goede kwaliteit. Ik heb een lichtbeige besteld maar ik wilde eigenlijk een lichtgrijze hebben.
    Weet iemand of er nog zo'n vergelijkbare site bestaat? Leathercult.com is van dezelfde makers als Makeyourownjeans.com dus die ken ik al ;)

    Tnx alvast!

    BeantwoordenVerwijderen
  117. gaat iemand met oud/nieuw een leren broek aan doen... ?
    ik wel in elk geval..

    Mic

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik ook veel plezier en happyniewjaar

      Verwijderen
    2. Natuurlijk,lekker door de regen gefietst in mijn leren broek!
      Alles goeds gewenst voor 2013 aan iedereen hier!

      Verwijderen
    3. Uiteraat doe ik mijn leren broek aan met
      oud/nieuw .
      Ik had mijn gladde leren worker aan.
      Mijn familie vind die boek prachtig.
      vr groet Marc.

      Verwijderen
  118. Ook ik ben het nieuwe jaar ingegaan in een lekkere leren broek. Veel bekijks en complimenten op het feestje. Was een donkerbruine gladde, hoogglanzende leren jeans met ook de voering mooi glad leer (makeyourownjeans, lined)
    Ik heb me de hele avond/nacht een beetje opgewonden gevoeld.
    groet GJ

    BeantwoordenVerwijderen
  119. Vorig jaar een lekkere leren joggingbroek gekocht, draag deze ook vaak als pyamabroek in de winter. Mijn vrouw vind dat erg opwindend en ik ook uiteraard :-)
    Is heerlijk zacht en glanzend leer.
    Gekocht via de site:
    http://www.hm-leder.de/shop/index.php

    BeantwoordenVerwijderen
  120. had wel wat bekijks in de club afgelopen oud/nieuw.. en wat 'voelen' van dames .. de vrouwen die het mooi vonden.. zeiden niet veel..
    maar die het niet leuk vonden.. maakte 'kutopmerkingen'.. als ... is dat plastic...

    :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lullo's met stomme opmerkingen heb je overal,gewoon je er niet aan storen.
      Er zijn ook positieve reacties zoals voelen en eraan strijken.
      Groeten van Marc

      Verwijderen
  121. yes.. zeker..
    ik negeerde haar ook.. beter kun je niet doen..

    Mic

    BeantwoordenVerwijderen
  122. Hallo ,

    Jammer dat ik hier het commentaar van vrouwen mis ? of is dit echt een mannen site ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Anoniem zijn meestal vrouwen die niet bekend willen worden hier,lach
      Groeten van Marc

      Verwijderen
  123. je bedoelt hier.. dat de reacties die hier geschreven worden gewoon vaak van vrouwen zijn? de anonieme dan..
    ?
    zou kunnen.. ?
    geen idee..
    maar de 'kut' opmerkingen die je vaak krijgt.. zijn meestal van de mensen die het zelf niet kunnen verdragen dat een ander het wel durft te dragen.. of iets durft te doen waar zij de ballen niet voor hebben.. dan krijg je van dat soort reacties..
    het zegt meer wat over hun.. dan over mij, ons...

    Mic

    BeantwoordenVerwijderen
  124. ik las hier iets terug dat je een leren broek ook weer strakker kunt krijgen?
    door h'm in koud water te leggen.. en dan te laten drogen..
    werkt dat goed?
    en hoe lang is het resultaat?
    kan iemand mij daar een advies over geven?

    groet Mic

    BeantwoordenVerwijderen
  125. Leer vormt zich altijd naar het lichaam van de drager,dus strakker maken heeft naar mijn mening weinig zin,je moet de leren broek strak kopen als hij nieuw is,dus strak aanmeten.
    Groten van Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  126. ik vraag het maar omdat ik 2 broeken van ROB heb. maat 32 en 31.. alle 2 dik leer..
    heb ze alle 2 strak gekocht.. en ze zijn zeker naar mij lichaam gaan zitten..
    maar eigenlijk zie je niet meer zo veel verschil..
    ze zitten nog wel strak.. maar zou ze toch wel strakker willen houden..
    dus tips?

    groet, Mic

    BeantwoordenVerwijderen
  127. Leer is geen Latex of gummi Mic,ik heb ook maat 33 en 34 doorelkaar en ik moet zeggen het leer rekt gewoon iets uit tot het gewend is aan jou lichaam.
    Dat is ook een goede eigenschap van leer.
    Misschien moet je het maar uitproberen met het koude water en als hij te klein geworden is wassen met Lederfein zie www.colourlock.nl.
    Groeten van Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  128. dus er is niet echt een manier om een broek weer strakker te krijgen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nope ,een goed zittende broek kopen ,das alles !

      Verwijderen
    2. Helemaal gelijk Nope,
      de meeste nieuwe kopers van leren kleding moeten goed begrijpen dat als je een strakke leren broek of rok wil dragen je hem een maatje kleiner moet kopen.
      Leer is een natuurproduct en zal dus altijd een beetje uitrekken,het omgekeerde is heel moeilijk,alleen zoals Mic zei in koud water leggen,hier heb ik geen ervaring mee omdat mijn broeken niet zo strak hoeven te zitten.
      Leer blijft leer en vormt zich naar jouw eigen lichaam.
      Groeten van Marc

      Verwijderen
  129. ok... die heb ik al...
    :-)

    mic

    BeantwoordenVerwijderen
  130. nog iemand een positieve of negatieve opmerking gehad de laatste dagen ivm het dragen van een leren broek?

    BeantwoordenVerwijderen
  131. Lak heeft toch een andere uit werking ....helaas .

    BeantwoordenVerwijderen
  132. hoe bedoel je... een andere uitwerking?

    Mic

    BeantwoordenVerwijderen
  133. Dat ik helaas negatieve op merkingen kreeg van een paar noord africaanen ,wat bijna op een knok partij uit liep om dat ik werd uit gemaakt voor homo ,en ik ben zo hetro als het maar kan .
    een paar weken daar voor kwam ik de zelfde groep jongeren tegen en toen liep het bijna weer spaak ,dus voor mij geen lak of leer meer in het openbaar .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waar wonen we eigenlijk,in Nederland of Marokko?
      Deze macho-types maken alles kapot met hun intolerante gedrag en zijn thuis ook niet te handhaven,totaal losgeslagen dus.
      Ik vindt het erg jammer dat je je laat intimideren door hen maar kan begrijpen dat je geweld uit de weg gaat.
      Voor mij in ieder geval geen reden om geen leer meer te dragen,ik ben vrij om te dragen wat ik wil!
      Groeten van Marc

      Verwijderen
    2. Zouden ze ook zo brutaal zijn tegen motorrijders in een leren broek,ik denk zelf van niet.
      Motorrijders uitschelden voor homo's,ik denk van niet dus,lach.
      Wel vragen enkelen of ik met de motor ben als ik een leren broek aan heb maar dit vindt ik allen maar leuk en zeg dat ik met de fiets ben,lach.
      Groeten van Marc

      Verwijderen
    3. Hey Marc,

      heb jij dat dan nooit meegemaakt dat ze je naroepen.. en echt met van die blikken kijken die je zeer onzeker maken..
      Ik weet ook wel dat ik daar boven moet staan.. en me dat totaal niet moet aantrekken..
      Ik draag wat ik wil... en draag het ook mooi en goed..
      Maar toch het zo dat door dat soort lui je je soms afvraagt of je het wel kan aantrekken..
      Als ik naar het station loopt .. moet ik ook door zo'n buurt.. en ja.. hetzelfde gevoel.. en opmerkingen..
      is het dat dan nog waard..? het kan niet.. I know.. maar het is wel de realiteit..
      hoe doe jij dat dan?

      Verwijderen
    4. Ik woon niet in een grote stad en ben al wat ouder,lach.
      In mijn dorp en omgeving weten ze sinds 2 jaar dat ik graag leren broeken draag,zelfs korte lederhosen bij het fietsen en wandelen in de natuur.
      Omdat ik rustig blijf en niet reageer krijg ik bijna geen negatieve reacties,alleen maar grapjes maar dat vindt ik niet erg.
      Ik ben vrijgezel en misschien accepteert mijn omgeving dat ik gewoon anders ben en gewoon mijzelf blijf.
      Er wonen hier ook enkele allochtonen maar die zijn niet agressief hier.
      Vandaag gewoon naar de muziekrepetitie geweest in een leren broek en behalve enkele steelse blikken geen negatieve opmerkingen gehad.
      Groeten van Marc

      Verwijderen
  134. jammer dat toch te horen..
    eigenlijk zijn er nooit zo veel mensen die echt reageren.. ok.. iemand kijkt wel eens.. en zegt soms eens wat..
    maar voornamelijk de noord afrikanen.. en ik wil niet racistisch zijn.. of iedereen over één kam scheren.. maar daar heb je meestal toch de meeste problemen mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Cultuurverschillen zullen er altijd zijn maar juist dat moet geen reden zijn om iemand van een andere cultuur te bedreigen,uit te schelden of te discrimineren!
      Ik ben best wel eigenwijs en vrij opgevoed en laat mij niet zo snel discrimineren maar ja tegen een grotere groep wordt het wel moeilijker.
      Respect moet van twee kanten komen,ik draag ook mijn leren broek bij de voetbalclub en heb daarmee tot nu toe nooit geen problemen gehad hier.
      Het is nog een lange weg om iets anders te dragen dan altijd maar weer die eenheidsjeans maar ik leef maar een keer en wil mij niet door anderen iets opgedrongen krijgen waar ik mij niet goed in voel.
      Groeten van Marc

      Verwijderen
    2. inderdaad.. het is een cultuur verschil.. en ook elk mens is anders..
      daarom mogen we ook dragen wat we willen.. en hoeven we ons niks aan te trekken van anderen..
      dat probeer ik ook steeds.. maar ervaar ik niet altijd als makkelijk.
      het kan ook moeilijk.. maar het steeds opboksen tegen vooroordelen.. of blikken.. etc... niet makkelijk.. ondanks dat ik weet dat IK ik moet zijn.. :-)

      Mic

      Verwijderen
  135. Het enige wat je moet aantrekken is die leren broek.
    Mijn familie en vrienden vinden het prachtig.
    Ik ben al weer bezig met een nieuwe leren broek,
    een zwarte licht skinnie met ritsen voor.
    Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  136. Marco.. mag ik vragen hoe oud je bent.. ?
    en toen je begon met dat leer te gaan dragen.. hoe ging dat?
    werd daar toen veel over gesproken? gelachen?

    Mic

    BeantwoordenVerwijderen
  137. Ik ben 45,
    Ik begon ongeveer met mijn 30ste leer te dragen.
    Eerst was het dat ik zei ,een leren broek gekocht te hebben.
    ,waar sommigen een grap over maakten.
    Dat was eerst thuis en later op verjaardag vonden
    ze het prachtig.
    Nu heb ik er wel zes.

    Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  138. ok.. leuk om te weten..
    ik heb ook al geruime tijd leren broeken.. en ook al gedragen naar familie etc..
    ze vinden het toch maar raar en apart..
    en dat maakt het dan weer moeilijker om te dragen..
    als je gesteund wordt.. is het toch wat makkelijker..

    Mic

    BeantwoordenVerwijderen
  139. Mijn tip is gewoon blijven dragen ze wennen er
    van zelf wel aan.
    Wand het is gewoon heerlijk om in een leren
    broek te lopen en hoe meer je die aan heeft
    hoe gewoner het wordt.

    Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  140. yes;.. is zeker waar..
    hoe en met welke andere kleding combineer je het?
    en welke kleur leren broek draag je meestal?

    Mic

    BeantwoordenVerwijderen
  141. Zwarte glimmende worker met witte blouse.
    Die heb ik het meest aan.
    Bruine jeans met zwarte shirt.
    Grijze pantalon met witte blouse
    Groene worker met groen shirt.
    en welke kleur draag jij?
    Wand nu ben ik ook benieuwd.

    Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  142. Zwarte leren worker met witte blouse en die heb
    het meest aan.
    Bruine jeans met zwarte sweater.
    grijse leren pantalon met witte blouse.
    groene leren worker met groene shirt.
    en wat draag jij het meest met combi?

    Marco

    BeantwoordenVerwijderen